Регистрация

Крем с шоколад, мляко и яйца



Крем с шоколад, мляко и яйца
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1919

Щоколадов крем с бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусен шоколадов крем с топинг от белтъци на сняг и украса от шарени пръчици прави влогърката Милена като се спира на една от любимите соцрецепти за бърз домашен млечен крем с шоколад. Ако искате да си направите целувки от белтъците не е задължително да ги добавяте като пласт в сладкиша. Можете просто да си ги заделите и да се насладите на шоколадовото кремче, което е същността на тази рецепта. Приготвя се бързо и лесно и изглежда доста ефектно.

Жълтъците на яйцата са отделят, а млякото се кипва в тенджерка. Към добре загрятото мляко се добавя един натрошен шоколад и се разбърква докато се разтопи. След това се разбиват жълтъците колкото да се втечнят и се вкарват в шоколадовата смес. Бърка се няколко минути, добавя се ванилия и се оставя кремът да се охлади.

През това време се разбиват белтъци на сняг. Към тях можете да добавите пудра захар и ванилия, за да имат малко по-десертен вкус. Търпят също и ядки, които да хрупкат - натрошени лешници, бадеми или орехи са идеален избор. Можете да използвате и пакетче крокант. Накрая се сглабя сладкиша, като охладеният крем се пресипва в десертни чаши, отгоре се слага от битите белтъци и върху тях се поръсва със сладкарска украса по избор. Готово - бързо и сладичко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта