Регистрация

Крем супа с целина по китайски

Крем супа с целина по китайски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2546

Сметанова супа с праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 среден стрък праз, без зелените пера, нарязан
  • 1 среден картоф
  • ½ ч.ч. нарязан лук шалот
  • 2 с.л. неосолено масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 връзки китайска целина, само стръковете, нарязани на парчета от по 5 см
  • ½ ч.ч. сухо бяло вино
  • 4 ч.ч. пилешки бульон
  • ½ ч.ч. пълномаслена сметана
  • ½ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете картофите.

2. Запържете шалота в сгорещено масло и олио за около 2 – 3 мин.

3. Прибавете праза и пържете още 5 – 6 мин. като разбърквате енергично.

4. Прибавете целината, картофите и бялото вино и гответе още 4 мин.

5. Прибавете бульона и оставете на слаб огън за 60 мин .

6. Поднесете горещо.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта