Регистрация

Крем-супа от червена риба с шафран

Крем-супа от червена риба с шафран
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3066

Супа със снапер, картофи, целина и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг червена риба (снапер) – замразен
  • 100 г целина, нарязана на кубчета
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 100 г картофи, нарязани на ситни кубчета
  • малко шафран
  • 80 мл зехтин
  • 4 яйчени жълтъка
  • 130 мл сухо бяло вино
  • 60 г царевично брашно
  • 200 мл готварска сметана
  • сол и пипер (по-вкусно става с бял) на вкус

Начин на приготвяне:

1. Размразете рибата и я изкормете.

2. Кипнете 2 литра вода и варете снапера в нея за 20-25 мин., извадете я от бульона и сложете в него шафран.

3. Излейте във врящия бульон зехтина и зеленчуците. Сипете и бялото вино и оставете да поври за 6-7 минути.

4.  В дълбока купа смесете жълтъците със сметаната и царевичното брашно. Разбъркайте добре.

5. Намалете силата на огъня и сипете в бульона сместа от купата. Бъркайте до хомогенизиране.

6. Почистете внимателно рибата от костите и я накъсайте на малки парченца. Върнете я при супата.

7. Добавете сол и пипер на вкус и сервирайте ястието горещо.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта