Регистрация

Крем супа от целина с риба



Крем супа от целина с риба
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1227

Пюрирана супа с ябълки и целина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.11.2017

Лесна и бърза супа със сладникав акцент, плътна текстура и възможност да бъде сготвена във вегетариански и вегански вариант показват Лора и Стоян, като залагат на ексцентричната комбинация от ябълки, картофи и целина, за да се създаде кадифено пюре с приятен вкус. Идеята за поднасяне пък превръща обикновената супа в елегантно предястие, което е особено красиво. Това не пречи да изберете свой начин за презентация, който най-много ще допадне на хората, които ще я хапват.

Направата е лесна и много бърза - обелвате и нарязвате на кубчета глава целина, една червена ябълка и картоф. След това ги измивате и пускате в тенджера. Заливате с пилешки или зеленчуков бульон и оставяте да се сварят. Когато омекнат, подправяте със сол, пипер и индийско орехче и пюрирате с пасатора.

При поднасяне нежната супа се сипва в чинии, а отгоре Лора и Стоян предлагат украса с парчета топло пушена скумрия, наситнен див лук и няколко капки студено пресован зехтин. Можете вместо това да сервирате с нарязано на хапки печено месо или лъжичка заквасена сметана. Ако сте веган, заложете на пресни листенца магданоз и кориандър и 1-2 с.л. растителна сметана. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта