Регистрация

Кралска ватрушка - руска сиренка

Кралска ватрушка - руска сиренка
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1445

Маслена баничка с извара и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г масло
  • 2 ч.ч. брашно (280 грама)
  • 1 ч.ч. захар
  • 500 г извара
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.л. ванилова захар
  • щипка сода

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в тава. Добавете захарта и содата и разбъркайте.

2. Отгоре нарежете студеното масло и след това с ръце претрийте на трохи сместа.

3. Разбийте в купа яйцата. Добавете изварата и ваниловата захар и разбъркайте.

4. Намаслете дъното и стените на кръгла тавичка. Изсипете половината от трохите, залейте с изварената смес и отгоре поръсете останалите трохи.

5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути. Ако започне да позлатява или прегаря, намалете температурата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта