Регистрация

Корнфлейкс с шоколадова глазура

Корнфлейкс с шоколадова глазура
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2812

Шоколадов ордьовър с ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 шоколад - можете да използвате млечен шоколад, разфасовка от 100 г или просто любимия си шоколад
  • 15 г масло
  •  1 малка кутия корнфлейкс

Начин на приготвяне:

1. Сложете една тенджера с вода да заври.

2. Начупете шоколада и добавете маслото в друга по-малка тенджера.

3. Разтопете маслото и шоколада, като поставите по-малката тенджерка в тенджерата с врящата вода.

4. Разбъркайте добре, докато се получи еднородна смес.

5. Отстранете тенджерата от съда с водата.

6. Сипете корнфлейкса и го покрийте с шоколад.

7. Поставете корнфлейкса върху восъчна хартия или в хартиена чашка.

8. Охладете го. За най-добър вкус, изчакайте корнфлейксът да изстине.

Забележка:

*   Ако разтопеният шоколад е прекалено гъст, добавете още масло. Количеството разтопен шоколад описано тук е достатъчно за кутия и половина корнфлейкс (от по-малките кутии).

** Също така можете да приготвите банани, ягоди и маршмелоу (или други гумени бонбони) с шоколадова глазура. Само се уверете, че плодовете не са мокри, защото иначе шоколадът няма да се залепи за тях.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта