Регистрация

Кореноплодна салата с пъдпъдъчи яйца

Кореноплодна салата с пъдпъдъчи яйца
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 676

Зимен ордьовър с моркови, цвекло, майонеза, варени яйца и грозде.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава цвекло
  • 1 морков
  • грозде на вкус (може да замените и с чери домати)
  • 150 г кашкавал
  • 9 пъдпъдъчи яйца
  • 1 скилидка чесън
  • 1 опаковка майонеза (около 100 г)
  • магданоз
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Сварете цвеклото, моркова и яйцата.

2. Смачкайте скилидката чесън и я разбийте с майонезата.

3. Рендосайте моркова и го осолете. Смесете с част от майонезата и разпределете на първи пласт на дъното на купа.

4. Измийте гроздовите зърна, заделете си част за украса, останалите разполовете и наредете на пласт върху моркова. Можете вместо тях да опитате с чери доматчета.

5. Рендосайте кашкавала и поръсете върху гроздето.

6. Обелете яйцата, разполовете ги и наредете върху кашкаваления пласт. Отгоре намажете с майонеза.

7. Обелете цвеклото, рендосайте го, смесете с остатъка от майонезата, посолете и покрийте с червената смес ордьовъра.

8.Отгоре украсете с гроздови зърна и магданозени листенца.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта