Регистрация

Корейски ориз с яйце и зеленчуци

Корейски ориз с яйце и зеленчуци
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4104

Телешка кайма с гъби, зеленчуци и соеви кълнове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г спанак
  • 300 г гъби
  • 200 г соеви кълнове
  • 1 краставица
  • 2 малки тиквички
  • маруля
  • 2 моркова
  • 400 г телешка кайма
  • 2 яйца
  • черен пипер
  • сол
  • сусамово олио
  • люта соева паста или лют сос по избор
  • 2 порции варен ориз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете краставицата на тънки филийки и ги накиснете в подсолена вода за 30 мин. Отцедете напълно и заделете.

2. Сварете спанака и соевите кълнове поотделно за 10 мин. Отцедете напълно и овкусете със сол.

3. Нарежете гъбите и тиквичките на тънки филийки и и ги запържете в олио.

4. Запържете телешката кайма в олио с малко сол и черен пипер на вкус.

5. Нарежете или накъсайте марулята наситно.

6. Запържете яйцето до желаната готовност.

7. Сложете всички продукти в купа, върху сварен ориз и поднесете, поръсено със сусамово олио и люта соева паста.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта