Корейски ориз с яйце и зеленчуци
Телешка кайма с гъби, зеленчуци и соеви кълнове.
Необходими продукти:
- 400 г спанак
 - 300 г гъби
 - 200 г соеви кълнове
 - 1 краставица
 - 2 малки тиквички
 - маруля
 - 2 моркова
 - 400 г телешка кайма
 - 2 яйца
 - черен пипер
 - сол
 - сусамово олио
 - люта соева паста или лют сос по избор
 - 2 порции варен ориз
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете краставицата на тънки филийки и ги накиснете в подсолена вода за 30 мин. Отцедете напълно и заделете.
2. Сварете спанака и соевите кълнове поотделно за 10 мин. Отцедете напълно и овкусете със сол.
3. Нарежете гъбите и тиквичките на тънки филийки и и ги запържете в олио.
4. Запържете телешката кайма в олио с малко сол и черен пипер на вкус.
5. Нарежете или накъсайте марулята наситно.
6. Запържете яйцето до желаната готовност.
7. Сложете всички продукти в купа, върху сварен ориз и поднесете, поръсено със сусамово олио и люта соева паста.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ