Регистрация

Конфитюр от чесън



Конфитюр от чесън
Лесно   |   Порции 1 малък буркан   |   Видяна: 1944

Маринован чесън със захар и масло като сос за меса и мазане на филийки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.01.2018

Кой не обича печено месо с чеснов сос или заливка от дресинг, обединяващ аромати на подправки, приятната сладост на кафява захар, лек кисел нюанс и чеснов дъх. Именно такъв сос правят Лора и Стоян като го кръщават чесново сладко. Той наподобява мармалад от чесън и е подходящ както за сервиране на мръвки, така и за мазане на филийки, сухари или крекери. Приготвя се за четвърт час и се готви около час, а после можете да го съхранявате в стъклен буркан до месец. Ето как се прави това сладко от чесън.

В касерола се сгорещяват масло и зехтин и в тях се пържат на слаб огън голямо количество обелени скилидки чесън. След като омекнат към тях се прибавя счукан в хаванче зелен пипер, балсамов оцет, кафява захар мусковадо и клонки мащерка. Готви се още 30-тина минути и след това се прехвърля в буркан, като мащерката по желание се отстранява или се поставя на върха на буркана. Затваря се с капак и се съхранява в хладилник.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта