Коледни меки джинджифилови сладки
Изненадайте близките с нещо сладко в Святата нощ.
Необходими продукти:
- 175 г бяло брашно
- 90 г кафява захар
- 50 г обезсолено масло, нарязано на стайна температура
- 2 с.л. петмез
- 1 малко разбито яйце
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, джинджифила, канелата и содата в голяма купа.
2. С пръсти натрошете вътре маслото. Сложете вътре захарта.
3. Прибавете яйцето с петмеза, след което сипете брашнената смес. Оформете тесто.
4. Поръсете малко брашно върху работна повърхност и омесете тестото, докато стане гладко.
5. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
6. Разточете тестото и с помощта на формички направете колкото сладки желаете.
7. Сложете сладките в тавичка и печете 15 мин. Поръсете леко сладките с пудрата захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ