Регистрация

Коледни меки джинджифилови сладки

Коледни меки джинджифилови сладки
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 20160

Изненадайте близките с нещо сладко в Святата нощ. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 175 г бяло брашно
  • 90 г кафява захар
  • 50 г обезсолено масло, нарязано на стайна температура
  • 2 с.л. петмез
  • 1 малко разбито яйце
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, джинджифила, канелата и содата в голяма купа.

2. С пръсти натрошете вътре маслото. Сложете вътре захарта.

3. Прибавете яйцето с петмеза, след което сипете брашнената смес. Оформете тесто.

4. Поръсете малко брашно върху работна повърхност и омесете тестото, докато стане гладко.

5. Загрейте предварително фурната на 180ºС.

6. Разточете тестото и с помощта на формички направете колкото сладки желаете.

7. Сложете сладките в тавичка и печете 15 мин. Поръсете леко сладките с пудрата захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта