Регистрация

Кокосови тарталети с глазура от бял шоколад

Кокосови тарталети с глазура от бял шоколад
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3226

Бели изкушения от шоколад и кокос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тарталетите:

  •   125 г масло
  •   1 ¼ чаша пудра захар
  •   1 чаена лъжица ванилова есенция
  •   1 яйца
  •   1 ½ брашно
  •   ¼ чаена чаша сода бикарбонат
  •   ½ чаша мляко
  •   1 чаша сушен кокос

За глазурата:

  •   1 пакет крема сирене
  •   170 грама бял шоколад
  •   ¼ чаша масло
  •   2 ½ чаши пудра захар
  •   2 ½ чаени лъжици ванилова есенция
  •   кокосови стърготини за декорация

Начин на приготвяне:

Тарталети:

1. Загрейте фурната на средна температура – 180 градуса. Поставете формата за тарталети.

2. В голяма купа, с електрически миксер разбийте маслото и захарта, докато сместа стане лека и пухкава. Добавете ванилията.

3. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате хубаво сместа, след всяко яйце. Сложете брашното и содата по едно и също време, като постепенно добавяте мляко. Добавете изсушения кокос.

4. Поставете от сместа във формата за тарталети, докато всяка от тях се напълни 2/3. Печете за около 25 минути. Оставете ги да изстинат за 5 минути и ги поставете върху кухненска решетка.

Глазура:

1. Разтопете белия шоколад на водя баня, разбърквайки го. Оставете го да се охлади леко.

2. С електрически миксер разбийте крема сиренето и маслото. Добавете белия шоколад и ванилията. Постепенно добавете и захарта, докато се получи хомогенна смес. Глазурата трябва за бъде лека и лесна за мазане.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта