Регистрация

Класическо фондю със сирене

Класическо фондю със сирене
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5368

Разтопен микс от сирена в бяло вино с ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 скилидка чесън, нарязана на половина по дължина
  • 1-1,5 чаши сухо бяло вино
  • 200 г сирене Грюйер (или друго по избор)
  • 200 г ементал
  • 2 с.л. нишесте или брашно
  • 2 с.л. лимонов сок
  • щипка бял пипер
  • щипка индийско орехче
  • филийки хляб, нарязани на кубчета (може и крутони)
  • стебло целина, нарязано на няколко части
  • червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Вземете съд за фондю - наподобява гювеч и обтрийте стените му с разрязаната скилидка чесън. След това оставете чесъна на дъното.

2. Изсипете виното и го оставете в съда да се загрее, без да кипва. Когато е силно загряло, но не и завряло, добавете в него нарязано на малки кубчета сирене от даден вид. След това изчакайте да се разтопи, като размешвате непрекъснато.

3. Когато всяка следваща партида сирене се е втечнила, добавяйте нова и разбърквайте, докато приключите със сирената, които сте си избрали за фондюто.

4. В отделен съд разтворете нишестето (брашното) в лимоновия сок и го добавете към ястието.

5. Овкусете с подправките и поднесете горещо, като към него сервирате кубчетата хляб, крутони или зеленчуци.

6. Ястието се консумира като с хляб или зеленчук се загребва част от сиренения вулкан.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта