Регистрация

Класически макарони пене с кюфтенца

Класически макарони пене с кюфтенца
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 4317

Паста със свинско и телешко месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Продукти:

  • 250 г говежда кайма
  • 500 г свинска кайма
  • около 6 пресни листа градински чай, нарязани на много дребно
  • 1 настъргана глава лук
  • 1 филия бял хляб, надробен на много ситно
  • 2 консервни кутии с продълговати домати (или нарязани домати)
  • 1 голямо червено люто чушле, нарязано на много дребно
  • 250 г гъби, нарязани на тънки филийки
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 500 мл зеленчуков или пилешки бульон
  • 4 резена шарен бекон, нарязан на много дребно
  • 3 счукани скилидки чесън
  • около 400 г макарони пене
  • около 6 листа пресен босилек
  • малко пресен риган (може и сушен)

Начин на приготвяне:

1. Смесете много добре свинската кайма, говеждата кайма, лука, градинския чай и щедро количество подправки в една купа. Оформете сместа на кюфтенца и ги запазете за по-късно.

2. Загрейте леко малко зехтин в голям, дълбок тиган. Сложете в него бекона и гъбите и ги запържете, докато беконът леко покафенее, а гъбите омекнат – около 4-5 мин.

3. Добавете доматеното пюре и чесъна и разбъркайте добре. Пържете 1 минута, като внимавате сместа да не загори – можете да намалите огъня или да налеете съвсем малко вода.

4. Добавете и консервираните домати. Ако използвате консерва с цели домати, първо ги нарежете на парчета. Изчакайте сместа да закъкри.

5. Добавете бульона.

6. Разбъркайте добре и добавете кюфтенцата. Покрийте тигана и говете 30 мин.

7. Ако използвате сушен риган, а не пресен, добавете го сега.

8. Махнете капака и оставете ястието да се вари още 20 мин., така че течността да се изпари и сосът да се сгъсти до желаната консистенция. През това време сварете макароните според указанията на опаковката им.

9. Преди да свалите соса от огъня, накъсайте босилека и ригана и разбъркайте.

10. Смесете соса с макароните и сервирайте. Поръсете с малко настърган пресен пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта