Регистрация

Класически ватрушки - руски сиренки

Класически ватрушки - руски сиренки
Трудно   |   Порции 16 броя   |   Видяна: 159

Домашни хлебчета с яйце и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 30 г праясна мая
  • 170 мл мляко
  • 450 г брашно
  • 2 с.л. захар
  • 50 г масло
  • 1 ч.л. сол

За плънката:

  • 500 г сирене
  • 4 жълтъка
  • 4 с.л. захар
  • 40 г разтопено масло
  • 2 с.л. мляко
  • 1 с.л. брашно
  • чубрица или ванилия

Начи на приготвяне:

1. Подгрейте млякото до 40 градуса. Разтворете в него захарта и натрошете маята. Дръпнете настрана да шупне за 10 минути.

2. В живата смес добавете маслото, солта и постепенно вкарайте брашното. Замесете тесто и оставете да втаса на топло докато удвои обема си.

3. Премесете повторно и след това разделете на 16 части. От тях оформете питки и оставете да втасат за 30-тина минути.

4. През това време рендосайте сиренето, смесете с 3 от жълтъците, разтопеното масло и сладка или солена подправка. Ако сте избрали сладка - добавете и захар. В този случай е добре да използвате неподсолено сирене.

5. С ръце оформте кладенче в средата на питката и разпределете в него плънката. Намажете страниците с разбит жълтък с малко мляко. Подредете готовите ватрушки с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.

6. Приберете във фурната тава с вода на дъното, за да овлажнява въздуха. Загрейте на 180 градуса и печете хлебчетата до готовност - около 30 минути.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. салам
  2. праз
  3. хлебчета
  4. b
  5. 1
  6. о
  7. П
  8. Ж
  9. ца
  10. декорация

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта