Регистрация

Класическа рецепта за руло Стефани

Класическа рецепта за руло Стефани
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 8898

Домашно руло с пуешка кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г пуешка кайма
  • 1 чаша сварен ориз
  • 1 чаша овесено брашно
  • 1 чаша галета
  • 3 или повече яйца
  • 1 консерва доматен сос
  • 2 скилидки чесън (нарязани)
  • половин глава средно голям лук (ситно нарязан)
  • шепа от магданоз
  • босилек (нарязан)
  • 65-80 мл зехтин
  • сол и черен пипер
  • кетчуп

Начин на приготвяне:

1. Сварете едно или две яйца, обелете ги и оставете настрана – яйцата трябва да са твърдо сварени.

2. Запържете чесъна и лука в малко зехтин, докато придобият леко кафеникав цвят.

3. Добавете доматения сос и билките и разбъркайте, за да се смесят. Добавете сол и черен пипер, по ваш избор.

4. В голяма купа смесете пуешката кайма, ориза, овесеното брашно, галетата, 2 яйца, доматения сос и по желание поръсете със сол и черен пипер. Получената смес трябва да бъде относително твърда, но не суха. Ако е твърде суха, добавете още течности (напр. кетчуп). Ако е твърде течна, добавете още галета.

5. Покрийте дъното на тавата с тънък слой кайма. Сложете отгоре твърдо свареното яйце (яйца) и покрийте с останалата част от каймата.

6. Поръсете с малко повече кетчуп и сложете да се пече на 180 °С за около час.

7. Може да сервирате рулото Стефани като основно ястие, както и върху сандвич. Може да го добавите и като топинг на пица.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай
anonymous02-12-2013
всичко друго но не и \'класическа рецепта за руло стефани\' иначе лошо няма да се експериментира.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта