Регистрация

Кифлички с круши

Кифлички с круши
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3036

Домашно направени пухкави плодови кифлички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 75 г масло
  • 250 мл. прясно мляко
  • 25 г мая
  • 75 г захар
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. кардамон
  • 500 г брашно

За пълнежа:

  • 500 г круши, обелени, почистени и нарязани на кубчета
  • 1 яйце
  • шепа шам-фъстък
  • 2 с. л. захар

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото, прибавете прясното мляко и разбъркайте. Добавете маята и разбъркайте, за да се разтвори.

2. Прехвърлете сместа с маята в дълбока купа и прибавете към нея захарта, солта, кардамона, брашното. Омесете, за да получите тесто. Покрийте купата с кърпа и я оставете на топло място за 30-40 минути, за да бухне тестото.

3. Сварете нарязаните круши докато се разкашкат, трябва да се получи нещо като желе.

4. Омесете тестото отново, вземете половината и разточете на квадрат.

5. Намажете квадрата с крушовото желе. Навийте го на руло и го разрежете на парчета от по 4 см.

6. Сложете всяко парче в тавичка и го оставете на топло за още 30 минути, за да бухне отново. Намажете кифличките с разбитото яйце, поръсете ги със захар и шам-фъстъка.

7. Печете в предварително загрята на 250 С фурна до златисто – около 8 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта