Регистрация

Китайски перлени топчета

Китайски перлени топчета
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3459

Кюфтенца, оваляни в лепкав ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша накиснат лепкав ориз (накиснат за 2 часа)
  • 500 г свинска кайма
  • 2 с.л. соев сос
  • 3 с.л. вино (или сухо шери)
  • 2-3 с.л. сусамово олио
  • 1 стрък зелен лук, нарязан
  • 1/2 консерва водни кестени, нарязани (продават се в магазините за китайски хранителни продукти)
  • 3 скилидки чесън, нарязани ситно
  • 1 яйце
  • нарязан ситно джинджифил
  • черен пипер
  • сол
  • царевично нишесте
  • сушени гъби шиитаке (3-4), накиснати и нарязани (по желание)
  • сушени скариди (8 +), накиснати и нарязани (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Накиснете ориза за 2 часа.

2. Смесете каймата с останалите продукти в дълбока купа и добавете 1 до 1 и половина чаши вода. Разбъркайте добре и оставете настрани за 30 минути.

3. Разстелете накиснатия ориз в голяма чиния.

4. Направете от каймата малки топчета с помощта на чаена лъжичка.

5. Внимателно оваляйте топчетата в ориза, за да полепне равномерно от всички страни.

6. Наредете топчетата в чиния, която може да се постави в бамбуковия съд за готвене на пара.

7. Кипнете ½ тенджерка с вода и поставете бамбуковия съд с перлените топчета върху нея. Закрепете добре бамбуковия съд върху тенджерката.

8. Гответе на пара за 30 минути.

9. Свалете бамбуковия съд от тенджерката и го оставете настрани да изстине.

10. Перлените топчета можете да сервирате в чиния върху основа от нарязана маруля и да ги гарнирате отстрани с броколи или нарязани на ивички зелени и червени чушки.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта