Регистрация

Кийма - къри с агнешка кайма и картофи

Кийма - къри с агнешка кайма и картофи
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3650

Индийско ястие с месо и картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г ангешка кайма (без много мазнина)
  • 4 средно големи картофа, нарязани на хапки
  • 2 средно големи глави лук, ситно нарязан
  • 3-4 скилидки чесън
  • 5 см. джинджифил, обелен
  • 3-4 зелени люти чушки
  • 1 консерва нарязани домати
  • половин купа замразен грах
  • 2 с. л. сол
  • шепа кориандър

Индийски подправки:

  • 1 с. л. смлян кориандър
  • 1 ½ ч. л. куркума
  • 1 ч. л. кимион на прах
  • щипка гарам масала

Начин на приготвяне:

1. В голям съд запържете лука докато омекне (около 5 минути) на средно силен котлон.

2. Пасирайте в блендер чесъна, лютите чушки и джинджифила, добавете сместа към лука и запържете още 2-3 минути.

3. Прибавете каймата и пържете до златисто.

4. Добавете подправките (БЕЗ гарам масалата) и солта и оставете да се готви още 2-3 минути, като разбърквате честичко.

5. Пасирайте доматите и прибавете в тенджерката. Пържете 5 минути като бъркате непрестанно.

6. Добавете картофите и чаша вода и разбъркайте. Усилете котлона и варете 5-7 минути, за да поуврат картофите.

7. Намалете котлона и оставете да къкри 25 минути.

8. Добавете замразения грах и оставете да къкри още 20 минути.

9. Добавете гарам масалата 5 минути преди края, плюс листата пресен кориандър.

10. Сервирайте с ориз басмати или плосък индийски хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта