Регистрация

Кесадила със салца от черен боб

Кесадила със салца от черен боб
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3135

Пикантен мексикански дюнер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 малки брашнени тортили
  • настъргано сирене по избор
  • нискомаслена заквасена сметана
  • салца от черен боб (по рецептата отдолу)
  • зехтин 
  • щипка чили на прах

За салцата от черен боб:

  • черен боб
  • 3 скилидки чесън, счукан
  • 1/2 ч.л. чили на прах
  • 1 ч прясна царевица
  • 1/2 ч.ч. кориандър, нарязан
  • 1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
  • 4 средни домата, сорт Рома, нарязани на кубчета
  • 1/2 ч.ч. чушки халапеньо, нарязани на кубчета
  • 1 лайм
  • сол кошер
  • пипер

   Начин на приготвяне:

1. Намаслете тиган за пържене с малко зехтин и оставете да се сгорещи.

2. Сложете една тортила в тигана и покрийте с настъргано сирене, като оставите място по крайщата. Оставете докато сиренето се поразтопи и сложете желаното количество бобена салца върху сиренето. 

3. Намажете със заквасена сметана едната страна на другата тортила. Поръсете с малко сирене готвещата се тортила. 

4. Сложете тортилата със заквасената сметана върху сиренето и гответе 1-3 мин. Обърнете и гответе още толкова.

5. Извадете кесадилата от тигана и сложете в чиния. Поръсете с още салца отгоре и прибавете заквасена сметана.

*Може да се приготви с пилешко, телешко, свинско, риба или дори тофу.

На салцата от черен боб:

1. Нарежете ситно чесъна (или го счукайте), кориандъра, лука, домата и чушките халапеньо.

2. Отцедете и изплакнете черния боб и го сложете в средна купа.

3. Прибавете царевицата, чилито на прах, солта кошер и пипера.

4. Прибавете домата, чесъна, лука, кориандъра и чушките халапеньо към сместа от боб и царевица.

5. Нарежете лайм на половинки и изстискайте сока на едната половинка в сместа. Сложете втората половина по средата на купата и я покрийте.

6. Сложете в хладилника за 2-3 часа преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта