Регистрация

Кекс с кисело мляко и лимони



Кекс с кисело мляко и лимони
Средно   |   Порции 9   |   Видяна: 1563

Кекс с крем сирене и маслени трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 19.02.2018

Въздушен кекс с цитрусов аромат и три пласта правят Лора и Стоян, като показват вкусен бял сладкиш с основа от набухнало тесто, ред от крем сирене с цедено кисело мляко и коричка от маслени трохи. Десертчето е подходящо и за закуска или пък за прибиране в чантата, откъдето да излезе в някое междучастие или като компания на следобедното кафе на работното място.

Първо се смесват сухите съставки - брашно, малко сол, захар, сода и бакпулвер. В друг съд с миксер се разбива зехтин със захар и яйце. После се добавят кисело мляко, лимонов сок и лимонови корички и се разбива отново. Сухите и течните съставки се обединяват, за да се получи нашето тесто. То се пресипва в намазнена формичка за сладкиши и се заравнява.

Правим втория ред като разбиваме заедно крем сирене, цедено кисело мляко, захар, яйце и лимонов сок. С тази смес покриваме тестената основа. Остава само да си направим топинга. За целта смесваме в купа брашно и захар, добавяме студено масло и претриваме през пръсти до получаването на маслени трохи. С тях поръсваме сладкиша и го пъхваме за 40-тина минути във фурната, предварително загрята на 180 градуса.

При сервиране можете да поръсите с пудра захар.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта