Регистрация

Кексчета с круши и ядки



Кексчета с круши и ядки
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1383

Мъфини с бадеми и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.11.2017

Мъфини с круши и бадеми правят Лора и Стоян, като показват как се готвят изискани кексчета с плодове и ядки, които ухаят превъзходно и са идеални за закуска или семеен десерт. В тази рецепта се залага на хубави продукти, за да имаме вкусен резултат. Затова е добре да си изберете сладки круши и да не пестите от количеството бадеми. Предназначената предимно за сладкиши кафява захар Мусковадо дарява особено приятна сладост на десертчетата, така че потърсете си и нея.

Първо си запичаме за кратко белени бадеми на фурна, а докато те се готвят, в купа си смесваме сухите съставки - брашно, джинджифил, бакпулвер и канела. Крушите обелваме и нарязваме на кубчета. Вадим ядките, охлаждаме и наситняваме. Следва в друга купа с миксер да си смесим и мокрите съставки. Първо разбиваме яйцата със захарта с миксер, следва да добавим разтопено масло, а после и мляко. Сухата смес влиза в мократа и се разбърква до получаването на хомогенно тесто. След това разваляме хомогенноста, добавяйки нарязание на ситно ядки и парченцата круши.

Във формички за мъфини поставяме хартиени чашки за кексчета и тях пълним на 2/3 със сместа. Отгоре поръсваме с ядки, за да станат кейковете рошави. След това печем на 200 градуса за 20 минути. Вадим, охлаждаме леко и поръсваме с пудра захар. Готово е за сервиране и изглежда разкошно. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта