Регистрация

Картофи, пълнени с наденица

Картофи, пълнени с наденица
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2080

Картофи с плънка от месо и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 1 ч.ч. кромид лук, ситно нарязан
  • 2 парчета наденица, смлени
  • 4 с.л. масло
  • 1 ч.ч. заквасена сметана
  • 125 г бяло сирене чедър, настъргано
  • 1/6 ч.ч. сибирски лук, ситно нарязан (може да го замените с пресен лук)
  • 1/6 ч.ч. зелен лук, ситно нарязан
  • 1/6 ч.ч. магданоз, ситно нарязан
  • зехтин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 200°С.

2. Поставете картофите върху тава и печете, докато картофите омекнат. След това ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат напълно.

3. Междувременно намажете дъното на един тиган със зехтин и включете котлона на средна степен.

4. Добавете кромида, сибирския и зеления лук, солта и пипера и гответе, докато лукът придобие златист цвят. Преместете лука в чиния и го оставете да изстине.

5. Сипете още малко зехтин в тигана и сложете наденицата. Гответе на среден огън.

6. Постелете една чиния с парче кухненска хартия и сложете наденицата отгоре.

7. Когато картофите изстинат, вземете малък остър нож и срежете върха на картофите. След това ги издълбайте с лъжица.

8. Сложете издълбаната вътрешност на картофите в купа. Добавете маслото и заквасената сметана и ги смачкайте на пюре. После добавете половината сирене чедър, наденицата, сибирския лук, зеления лук и магданоза.

9. Напълнете издълбаните картофи с получената каша.

10. Поръсете с остатъка от сиренето чедър.

11. Поставете върху тава и гответе в печката за 10-15 минути.

12. Извадете от печката и оставете да изстине, преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта