Регистрация

Картофен хляб със сирена

Картофен хляб със сирена
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2660

Вкусен хляб с картофи, яйца и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 чаши останало от предишно готвене картофено пюре
  • 1 чаша брашно
  • 3 с.л. масло
  • ½ ч.л. лук на прах (може и чесън на прах)
  • сол на вкус
  • ½ ч.л. смлян бял пипер
  • ½ ч.л. лют червен пипер
  • 4 големи яйца, разбити или 1 чаша яйчен заместител
  • ¼ чаша нарязан ситно магданоз (или 1 с. л. сушен магданоз)
  • 220 г сирене „Пепър Джак”, настъргано или друго сирене по ваш избор
  • 220 г крема сирене, на стайна температура

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 220 С.

2. Намажете дъното и стеничките на 5 огнеупорни купички или една йенска тенджера с обем 2 л. с мазнина.

3. Стоплете картофеното пюре докато стане горещо.

4. Сварете 1 чаша вода. Смесете брашното, маргарина, лука на прах (или чесъна на прах), солта, пипера и лютия пипер в дълбока купа.

5. Залейте с врящата вода и разбъркайте на ниска степен с миксера за 1 минута.

6. Добавете горещите картофи и разбъркайте отново.

7. Прибавете яйцата, разбъркайте отново, така че да се посмесят. Оставете настрани, за да поизстине сместа.

8. В отделна купа смесете магданоза с настърганото сирене и сиренето крема.

9. Прехвърлете ½ от картофената смес в купичките или сипете 4 чаши от нея в подготвената йенска тенджера.

10. Направете кладенче в центъра и с лъжица сипете в него 2 с. л. от магданозения пълнеж.

11. Покрийте пълнежа с 4 с. л. картофена смес. Ако използвате йена, покрийте с останалата картофена смес.

12. Поставете огнеупорните купички или йената в тавичка. Печете 50 минути.

13. Оставете да поизстине за 15 минути преди сервиране.

14. Гарнирайте с клонки магданоз (по желание).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта