Картофен кръмбъл Рататуй
Запечени зеленчуци под кашкавалена покривка.
Необходими продукти:
- 1 сладък картоф, нарязан на кубчета и резени
 - 1 малък патладжан, нарязани на малки кубчета
 - 1 жълта чушка, нарязана на ситно
 - 1 малка тиквичка, нарязана на кубчета
 - 8 чери доматчета, срязани на половинки
 - 1 глава червен лук, нарязан на ситно
 - 2 с. л. доматено пюре
 - 100 мл горещ зеленчуков бульон
 - 2 скилидки чесън, пресован
 - 1 ч. л. розмарин
 - 1 ч. л. босилек
 - 200 г галета
 - 200 г настърган кашкавал
 
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200 градуса С.
2. Леко подварете сладкия картоф за около 10 минути, след което го прехвърлете в тава за печене и го пъхнете във фурната.
3. Междувременно запържете лука и чесъна, плюс патладжана, тиквичката, чушката и доматите. Добавете доматеното пюре, бульона и подправките, похлупете частично и оставете да къкри за около 15 минути.
4. Изсипете зеленчуци в йена и прехвърлете отгоре частично изпечения сладък картоф.
5. Смесете галетата и кашкавала и наръсете върху ястието.
6. Върнете във фурната за около 30 - 40 минути.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ