Регистрация

Картофен гартен - печени картофи със сметана и чесън

Картофен гартен - печени картофи със сметана и чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 182

Печени картофи в сметанов сос с чесън и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 мл течна незаквасена готварска сметана
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/3 ч.л. индийско орехче
  • 4-6 скилидки чесън
  • 1,5 кг картофи
  • 20 г масло
  • 100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Изсипете сметаната в касерола и подгрейте.

2. Добавете солта, пипера, индийското орехче и намачкания или наситнен чесън. Кипнете.

3. Картофите обелете, измийте и нарежете на тънки кръгчета като за чипс.

4. Намажете дъното и стените на тава с масло. Сипете 2-3 с.л. от соса на дъното.

5. Наредете шайби картофи, като ги застъпвате на 1/3. Трябва да се получи непрекъснат пласт. Отгоре полейте с няколко лъжици сметана, после пак картофи, сметана, картофи и така докато завършите със сметана.

6. Бутнете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 40-45 минути.

7. Извадете, поръсете с рендосания кашкавал и върнете да се допече.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта