Регистрация

Картофено руло с плънка от колбас

Картофено руло с плънка от колбас
  |   Порции 0   |   Видяна: 2067

Картофена запеканка с шунка, бекон и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг картофи
  • 200 г шунка
  • 200 г бекон
  • 2 глави лук
  • 4 с.л. олио
  • 100 г масло
  • 100 г кашкавал
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите до готовност.

2. Обелете и ги намачкайте на пюре, като овкусите със сол и пипер и прибавите маслото докато са топли така, че да абсорбира в тях. Не е нужно пюрето да е гладко - на бучки е по-вкусно.

3. Лука наситнете и запържете в зехтина до позлатяване. Ако харесвате пикантния вкус - добавете лют пипер.

4. Смесете лучената запръжка с пюрето.

5. Наситнете двата вида колбас и ги запържете в сух тиган. Можете да използвате съда от пърженето на лука, без да го миете.

6. Застелете формичка терин или такава за кекс без дупка с алуминиево или хартиено фолио. Получава се и в двата варианта. Можете да използвате от алуминиевите терини за еднократна употреба.

7. Изсипете половината пюре вътре, загладете, отгоре поръсете с кубчетата запечен колбас и изсипете останалата част от пюрето.

8. Печете за 25 минути във фурна на 180 градуса, след това поръсете с настръгания кашкавал и запечете за още 15 минути.

9. Сервирайте с прясна салата за гарнитура.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене: 0 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта