Регистрация

Картофени кюфтета с гъбен сос

Картофени кюфтета с гъбен сос
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1319

Зеленчукови кюфтета със заливка от гъби и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 50 г масло
  • 2 яйца (само жълтъците)
  • 3 с.л. брашно
  • 350 г гъби
  • 1 глава лук
  • 100 мл сметана за готвене
  • сол и пипер на вкус
  • 50 г галета
  • 2 с.л. зехтин за готвене
  • 100 мл бульон (от вид по избор)

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, сварете ги и след като са напълно готови, отцедете водата. Оставете ги да изстинат, а после ги намачкайте на пюре и добавете 1 с.л. масло, 2 сурови яйчени жълтъка, 1 с.л. брашно и размешайте хубаво пюрето. Оформете картофени кюфтенца. Нека бъдат сплеснати, а не кръгли, но не и прекалено плоски.

2. Сгорещете 1 с.л. от зехтина в тиган, сипете си галетата в купичка. Овалвайте всяко кюфте двустранно в панировъчните сухари и след това пържете двустранно до готовност.

3. Гъбите почистете, измийте и наситнете. Нарежете на ситно и лука.

4. Сгорещете останалото масло, изсипете лука, след като започне да променя цвета си, добавете и гъбите. Гответе докато омекнат.

5. В друг тиган си сгорещете лъжица зехтин и запържете 2 с.л. брашно докато започне да позлатява. На бавна струя сипвайте бульон и бъркайте докато сместа стане гладка. След това с нея залейте гъбената запръжка. Оставете да покипи за няколко минути, а след това подправете със сол и пипер на вкус.

6. Щом махнете от огъня, залейте със сметаната.

7. Готовите картофени кюфтета полейте с гъбения сос и сервирайте, украсени с магданоз или друга свежа подправка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта