Регистрация

Картофена салата с риба и каперси

Картофена салата с риба и каперси
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1060

Предястие от варени картофи с риба, зеленини и сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г сурово рибно филе от вид по избор
  • 400 г картофи
  • 1 зелена чушка
  • 3 с.л. каперси
  • 1 дафинов лист
  • връзка магданоз
  • 1 с.л. майонеза
  • 1 с.л. заквасена сметана или гъсто кисело мляко
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Пуснете картофите да се варят с все ципата във вода.

2. Рибата измийте, поставете в тенджерка с дафиновия лист, залейте с вода и оставете да заври. Отпенете и варете 10 минути. След това охладете, почистете от костите и наситнете.

3. Докато рибата и каротфите се готвят, наситнете магданоза, като си отделите свежи листа за украса. Изсипете го в купа.

4. Нарежете чушката на тънки полумесеци и добавете в купата заедно с каперсите.

5. В малък съд разбийте сметаната, майонезата и лимоновия сок.

6. Когато картофите се сварят, обелете ги и ги нарежете на малки кубчета. Изсипете при останалите продукти.

7. Добавете и рибата и залейте със соса. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте добре. Дръжте в хладилник до момента на сервирането.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта