Карначета и салата с паста трофие
Италианско ястие с паста и месо.
Необходими продукти:
- 4 карначета
За топинга:
- 1 голяма глава лук
- голяма бучка масло
- около 3 ч.л. сос "Уорчестършър"
За салатата:
- 4 ч.ч. сварена и студена прясна паста трофие
- 3 с.л. зехтин
- 4 малки стръка зелен лук
- 1/2 червена чушка
- 2 много зрели домата
- няколко стръка прясна мента
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително грила на умерена температура.
2. Сложете карначетата и изпечете за 10 мин. от всяка страна.
3. Междувременно нарежете зеления лук на кръгчета с дебелина около 1/2 см.
4. Задушете ги леко в зехтин.
5. Добавете червената чушка, много ситно нарязана на кубчета.
6. Овкусете щедро и гответе няколко минути почти до омекване.
7. Свалете от огъня и добавете домати, също наситнени, след това сложете сварената паста и смесете. Доовкусете, ако е необходимо. По желание може да сложите малко червено вино или балсамов оцет, ако доматите не са сезонни или искате да подсилите вкуса на соса.
8. Заделете в купа за сервиране и поръсете с едро накъсана прясна мента.
9. Сложете голяма бучка масло в сгорещен тиган.
10. Нарежете 1 цяла глава лук на кръгчета, но не прекалено тънки.
11. Запържете ги със сос "Уорчестършър" и поднесете върху навитите карначета. За гарнитура сложете салата и малко зърнеста горчица (или кетчуп).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ