Регистрация

Карамелизирани ябълки върху бутер тесто

Карамелизирани ябълки върху бутер тесто
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 160

Бутерки с парчета карамелени ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 опаковка бутер тесто
  • 3 ябълки
  • 300 г захар
  • 80 г масло
  • щипка сол
  • 2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълките, разрежете ги през средата на две равни части и с чаена лъжичка изгребете неядливата сърцевина.

2. Изсипете захарта в тиган и я пуснете да се карамелизира на умерен огън, като разбърквате периодично. Когато се образува светъл карамел, добавете маслото. То трябва да е студено. Разбърквайте докато се разтопи. След това добавете солта и лимоновия сок и разбъркайте. Намалете още огъня.

3. Половинките ябълки подредете при карамела и оставете да къкрят, като преиодично ги обръщате и заливате с карамел с лъжица. След като плодовете се отпуснат и задължително преди карамелът да е започнал да загаря, махнете тигана от огъня.

4. Поставете ябълките в чашки за мъфини с издълбаната сърцевина нагоре. Разпределете в тях останалия карамел.

5. Разопаковайте бутер тестото. С отвора на чаша, който е малко по-малък или съвпада с отвора на формичките за мъфини изрежете 6 кръга. С тях захлупете ябълките и пуснете да се пекат на 180 градуса за 15-20 минути - докато тестото стане златисто. Остатъците от бутер тестото можете да запечете и след това да натрошите като поръска на сладкишите.

6. Изпечените десертчета обърнете така, че бутер тестото да се превърне в основа. Прехвърлете в чинии и сервирайте по желание с топка сладолед и трохи от запечените остатъци тесто.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта