Регистрация

Капоната с натрошено бяло сирене

Капоната с натрошено бяло сирене
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3337

Безмесно ядене с патладжан и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ ч. ч. зехтин
  • 1 ч. ч. лук, нарязан на кубчета от по 1 см.
  • 1 с. л. кедрови ядки
  • 1 бр. средно голям патладжан, нарязани на кубчета от по 1 см. (трябва да напълни 2 чаши)
  • ¼ ч. ч. зелени маслини, нарязани
  • ¼ ч. л. листа от прясна мащерка
  • ¼ ч. ч. домати, нарязани на кубчета
  • 30 мл балсамов оцет
  • 180 г бяло сирене фета

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган загрейте зехтин, на средно силен котлон, докато мазнината стане гореща, но без да пуши. Добавете лука, кедровите ядки и запържете за 4-5 минути докато омекнат.

2. Прибавете патладжана и пържете още 5 минути. Добавете мащерката, нарязаните домати, маслините и балсамовия оцет. Изчакайте сместа да кипне.

3. Намалете котлона и оставете да къкри 5 минути.

4. Отстранете от котлона и оставете да се охлади до стайна температура.

5. Прибавете натрошеното сирене фета.

6. Сервирайте капонатата върху малки препечени филийки или в средата на масата с препечени филийки отстрани, за да могат гостите сами да си взимат.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта