Регистрация

Канелени сладки от извара с масло



Канелени сладки от извара с масло
Средно   |   Порции 40-тина броя   |   Видяна: 1367

Маслени сладки с тесто от извара и канелена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Красиви, лесни и много вкусни масленки се готвят в канала Всегда Вкусно, за да дадат идея на любителите на домашни бисквити как да си сготвят различни и апетитни канелени сладки. От дадените количества се получават 40-тина броя - около 2 тави, достатъчни да зарадват семейството и близките, пък и да остане някоя масленка и за по-късно прихрупване или като резерва в чантата.

Тестото се замесва като в изварата се изсипва разтопеното масло, добавя се ванилия и сода и се пюрира с пасатор. После се поръсва брашното и се замесва на топка, която влиза в хладилника, за да стегне маслото за 40-тина минути. След това топката тесто се дели на две по-малки топки, а те се разточват на тънка тестена кора. От нея се режат с отвора на чаша кръгове, които после се топват в смес от канела със захар, прещипват се и пак се топват в ароматната захар. Редят се в тава с отстояние. Как става прегъването, гледайте във видеото. А списък с точните продукти и стъпки на готвене ще намерите ТУК.

Сладките се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Готови са за хапване веднага след като спрат да парят.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта