Регистрация

Канелени кифлички с орехи

Канелени кифлички с орехи
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4263

Домашни кифли с крема сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 50 гр масло, разтопено и студено
  • 300 мл топло мляко
  • 1 яйце
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 пакетче (100 гр) яйчен крем на прах
  • 500 гр брашно
  • 1 пакетче (10 гр) суха мая

За пълнежа:

  • 150 гр кафява захар
  • 2 пълни ч.л. канела
  • 100 гр орехи, натрошени

За глазурата:

  • 50 гр крема сирене („Philadelphia”)
  • 15 гр масло, меко
  • 100 гр пудра захар
  • ванилия
  • лимонов сок
  • малко канела по желание

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти за тестото.

2. Покрийте купата с найлоново фолио и заделете за 10 мин.

3. Смесете кафявата захар и канелата.

4. Увийте тестото на правоъгълник.

5. Намажете тестото с маслото.

6. Поръсете с канелената смес.

7. Като започнете с дългия край, навийте тестото и залепвайте крайщата, за да го запечатате. Ако разточите прекалено стегнато тестото, връхчетата на рулата ще се надигнат прекалено много при печене.

8. Леко маркирайте с нож тестото на всеки 4 см. Използвайте остър нож. Поставете тестото с нарезите нагоре в тава за печене, без да притискате много.

9. Покрийте и оставете да втаса на топло за около 45-60 мин. или докато удвои размера си (след като втасат, кифличките трябва да се допират една в друга и в стените на тавичката).

10. Изпечете в конвекторна фурна (на 175°C) около 15 до 20 мин., докато леко покафенеят. Или печете в обикновена фурна (на 200°C) около 20 до 25 мин. отново докато покафенеят. Намажете със смес от продуктите за глазурата и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта