Регистрация

Как се прави бекон в домашни условия



Как се прави бекон в домашни условия
Лесно   |   Порции 1 парче   |   Видяна: 12689

Домашен пушен бекон с аромат на дафинов лист.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.01.2016

Домашен бекон от свинска плешка - звучи страхотно, защото в свежото мезе от прасешка мръвка не се добавят консерванти, оцветители, подобрители или друг вид вредни съставки. Домашното беконче се приготвя лесно, за около половин час, а единствената досада в направата му е, че трябва да се почака докато се изсуши.

Рецептата, която ни показват Лора и Стоян, е в няколко варианта, защото ни учи как да си направим суров бекон, сурово-пушен бекон и варено-пушен бекон - три различни типа мръвка, които са подходящи за различни ситуации.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 8 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
12
4 мн. добре
1
3 става
5
2 едвам
3
1 трагедия
5
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта