Как се готвят резене, радичио, бок чой и белгийска цикория
Странни модерни зеленчуци, които окупират пазара.
В плод-зеленчука и ососбено в обособените щандове в големите хипермаркети можете да намерите такива зеленчуци, за които не сте и чували. От цял свят пристигат ядливи растения, за които рецептите на нашите баби са безсилни да ни дадат представа как дори може да се сготви въпросната зеленина. Ето четири от тях - китайското крехко зеле бок чой, което е крехко и хрупкаво, страхотно хрускавата белгийска цикория, леко нагарчащото радичио, което прилича на познатото червено зеле. И за финал - резене - голям корен с неутрален вкус, който може да се ползва като канапе за най-различни плънки. Видеото ще ви даде информация какво можете да направите с тях.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ