Регистрация

Как да си направим автентични домашни фалафели



Как да си направим автентични домашни фалафели
Трудно   |   Порции 30-35 броя   |   Видяна: 1195

Постни кюфтета от нахут по арабски с веган таханов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Фалафелите са непознати за родната кухня, но все по-често се предлагат на местата където се приготвят дюнери като тяхна веганска алтернатива. Това са арабски кюфтета от нахут, а мистерията за направата им разбулва Миро в канала си Готвене за начинаещи. Не е сложно да се направят в домашни условия, но все пак си изискват време и търпение.

Първо суров нахут се накисва във вода за 24 часа. Миро работи с количество от 500 грама, а останалите съставки и пропорции ще разберете от видеото по-горе. Следва нахутът да се измие, отцеди от водата и вкара в месомелачка заедно с 1/2-1 глава лук. Полученото брашно се смесва с намачкан чесън, наситнен пресен магданоз, лимонова кора и подправки - кимион, кориандър, сол и пипер. Подправяйте щедро, защото количеството нахут не е малко. Замесва се все едно се меси кайма и от сместа се оформят топченца. Пържат се в добре загрята мазнина на умерен огън за по около 2 минути от страна. А след като се сдобият с апетитна златна коричка, се вадят върху домакинска хартия.

Миро предлага да поднесете нахутените кюфтенца с арабски постен сос от тахан с лимонов сок, сол и малко вода. Гледайте видеото и разберете как да си направите тази домашна арабска храна.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта