Регистрация

Пилешки гърди с гъби и сметана

Пилешки гърди с гъби и сметана
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1145

Пилешки хапки с гъби и чесън в сметанов сос с лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 8 с.л. олио
  • 80 г масло
  • 1 кг пресни печурки
  • 1 голяма дебела двойна пилешка гърда около 600 г
  • сол и пипер
  • 1 много голяма глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. брашно
  • 400 мл млечна гъста готварска сметана (незаквасена)
  • 200 г кашкавал
  • листата на връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Гъбите почистете и нарежете на парчета, но не прекалено малки. Пилешкото месо нарежете на хапки, поръсете със сол и пипер, покапете с 2 с.л. олио и оставете настрана.

2. Сипете в голям тиган 3 с.л. олио, добавете 40 г масло и изсипете половината гъби в него. Бъркайте и гответе докато гъбите пуснат водата си и тя се изпари. Поръсете със сол и пипер, разбъркайте и прехвърлете в купичка. Повторете с останалите олио, гъби и масло.

3. В тигана от гъбите, сгорещен добре на умерен огън, изсипете пилешките месца с все мазнината и гответе 7-8 минути като обръщате, за да се запечатат от всички страни.

4. Добавете лука, намалете огъня и гответе докато леко омекне. Намачкайте отгоре чесъна и залейте със сметаната. Поръсете брашното, разбъркайте добре и върнете гъбите в ястието. Запазете си 20-тина парченца гъби за украса. Сложете капак и оставете да се готви 5 минути.

5. През това време рендосайте кашкавала. Поръсете го върху ястието, а върху него разпределете заделените гъбки. Сложете капака за още 4-5 минути.

6. Наситнете листата магданоз, поръсете гозбата и махнете от огъня. Сервирайте докато е топла.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта