Регистрация

Кайма с паста и зеленчуци



Кайма с паста и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 952

Мексиканска яхния с телешка кайма, зеленчуци, паста и чедър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Поамериканчено мексиканско - така може да се нарече поредната вкусотия на канала Tasty, в която продукти от Северна и Южна америка си партнират с италианска паста, за да се получи разновидност на чили кон карне, но така питателно, че да засити за часове наред. Поради наличието на тестено изделие в самата гозба не е необходимо да сервирате хляб с нея, но апетитният сос е способен да "помоли" за коматче, с което да се отопи чинийката на финала.

А приготвянето е лесно - запържва се кайма и щом се разпадне на трохи, към нея се добавят лук и чесън, домати на кубчета, боб от консерва, чили и кимион. Вече ухае на Чили. А после се налива бульон, добавят се дребни макарони и се оставя под капак, за да се разварят. Когато са готови, се прибавя рендосано жълто сирене и се бърка докато се разтопи.

Сервира се топло, по желание с украса от наситнен пресен лук, поръска от още чедър или друго жълто сирене и лъжичка заквасена сметана. Как се приготвя - гледайте в прикаченото видео, а стъпките на направа и точните продукти - вижте ТУК.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта