Регистрация

Кайма Болонезе на фурна с яйца



Кайма Болонезе на фурна с яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2401

Печена кайма със зеленчуци и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.05.2017

Сос Болонезе е базов за десетки италиански солени ястия предимно с паста. Но освен сос, Болонезето може да бъде основно ястие, защото е италианския еквивалент на българската запръжка с кайма за мусака. В тази рецепта Лора и Стоян приготвят Болонезе като основа, върху която се пекат яйца. Получават се вкусни гнезда от кайма с апетитна коричка от пармезан.

Първо в дълбок съд се запържват лук, моркови, целина и чесън, към които се добавя смляното месо. То се овкусява с подправки и се превръща в сос с добавката на червено вино, смлени домати от консерва и телешки бульон. После къкри за 2 часа докато течността се изпари, а мръвките са идеално сготвени. Следва да прехвърлим каймата в тава, да оформим гнезда и да чукнем в тях по яйце. Поръсваме с настърган пармезан, запичаме на фурна и ястието е готово за хапване. Отнема бая време за готвене, но си заслужава.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта