Йосенабе със сьомга и гъби
Лесно | Порции 3
| Видяна: 2760
Задушена риба в екзотични подправки.
Необходими продукти:
- 3 1/2 чаши даши бульон
- 500 г филе от сьомга, нарязано на парчета с дебелина 2 см. и обезкостени
- 1/4 глава китайско зеле Напа, нарязана парчета с дължина с 5-6 см
- 1 стрък праз, измит и нарязан диагонално
- 1 морков, обелен и нарязан на цветчета
- 150 г печурки
- няколко сушени гъби Еноки, без стъблата
- връзка магданоз
- 4 с.л. саке
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. мирин
Начин на приготвяне:
1. Изсипете даши бульона в тенджера и оставете да заври.
2. Овкусете със сакето, соевия сос и мирина.
3. Намалете огъня до слаб.
4. Първо добавете сьомгата в тенджерата.
5. Сложете другите продукти и оставете да къкри докато омекнат.
6. Поднесете.
Най-важните съставки
гъби еноки, гъби печурки, даши, китайско зеле, магданоз, моркови, оризово вино, праз лук, саке, соев сос, филе от сьомга
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ