Регистрация

Йаки онигири или ориз по японски

Йаки онигири или ориз по японски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 6252

Суши ориз със соев сос, нори, фурикаке и сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции късозърнест бял ориз, най-добре суши ориз
  • 2 с.л. сладък соев сос (Kecap Manis)
  • фурикаке с вкус по ваш избор
  • нори
  • сусам

Начин на приготвяне:

1. Сгответе ориза според указанията на опаковката. Оставете да се охлади, за да можете да работите.

2. Напълнете половин купа с вода - ще трябва да си намокряте ръцете от време на време, за да не се залепва оризът. Поръсете с малко сол дланите си и загребете малко ориз.

3. Оформете онегирите си в каквато форма предпочитате, но оставете две плоски места, за да може да седи в съда за готвене.

4. Загрейте тиган на средна до средно висока температура. Можете да напръскате с малко спрей за готвене, ако се опасявате, че ще залепне.

5. С помощта на четка намажете онегирито от едната страна със сладък соев сос. Поставете намазаната страна в тигана. Ще зацвърчи още при пускането.

6. След 2-3 мин. намажете горния край със соевия сос и обърнете онегирито. Гответе още около 2 мин.

7. Махенте от огъня и поръсете с малко фурикаке отгоре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта