Регистрация

Италиански пилешки кюфтенца в доматена салца

Италиански пилешки кюфтенца в доматена салца
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1059

Италиански кюфтета от пилешко в сос с домати, босилек и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг смляно пилешко месо
  • 1,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 50 г галета
  • листата на връзка магданоз
  • 2 глави лук
  • 40 г пармезан
  • 1 яйце
  • брашно
  • 2 с.л. олио

За соса:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 500 мл доматено пюре
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • лют пипер на вкус
  • 1,5 ч.л. сушен босилек
  • 1 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:

1. Прехвърлете мляното пилешко месо в купа. Наситнете лука и магданоза и ги добавете, овкусете със сол, пипер и чесън на прах и добавете галетата. Разбъркайте. Рендосайте пармезана на ситно, разбийте яйцето и изсипете върху останалите съставки. Замесете хубаво месната смес и оставете настрана.

2. Наситнете лука за соса, изсипете го в тиган със сгорещеното олио и гответе на умерена температура 2 минути. Добавете намачкания или минат през преса чесън и гответе още минутка. Добавете доматения концентрат, разбъркайте хубаво и залейте с доматеното пюре. Овкусете със захарта, солта, босилека, чесъна на прах, черния пипер и лют пипер на вкус. Разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън.

3. Поръсете с брашно плот. С мокри ръце оформяйте малки кръгли кюфтенца и редете върху брашното. Сгорещете малко олио в тиган, бегло овалвайте кюфтенцата в брашно. Пържете за по минута и малко от страна. Трябва да се получи лек златист загар.

4. Прехвърлете кюфтенцата в доматения сос. Подредете хубаво, захлупете с капак и оставете да къкри 20 минути на слаб огън. После можете да сервирате. По желание с листенца босилек за подчертаване на италианския акцент.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта