Регистрация

Италианска наденица с картофи

Италианска наденица с картофи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2805

Наденица с картофи и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г италианска наденица (или друг вид наденица по избор), нарязана на парчета
  • 500 г малки червени картофи, нарязани на четвъртини
  • 1 голяма (около 500 г) глава лук, нарязана на 12 парчета
  • 2 чушки (червени, жълти или зелени), нарязани по дължина на 8 парчета
  • 1-2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 230°С.

2. В стъклен огнеупорен съд смесете наденицата, картофите, лука, чушките, зехтина, 1/2 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер; разбъркайте хубаво.

3. Печете сместа 30 до 40 мин. или до омекване на картофите и покафеняване на наденицата. Разбъркайте веднъж по време на печенето.

4. Поднесете с пармезаново ризото с грах и микс от зелена салата с цвекло и фета.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта