Регистрация

Испански пълнени мекици с кайма



Испански пълнени мекици с кайма
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1592

Пържени банички с кайма и зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.10.2017

Емпанади, емпанадас, банички с месо, пирожки с кайма, пълнени мекици, равиоли, пелмени с телешко - това са все начини да наречем тези хрупкави тестени хапки, щедро напълнени със смес от ароматизирана на джинджифил кайма със запържено зеле и сос Хойсин. Вкусните кошнички могат да бъдат един тежък ордьовър, питателна тестена закуска с месо или пък семейно основно, с което да се отвори бутилка качествено вино.

Първо започваме с тестото, което се прави от брашно със сол, бакпулвер и масло. Претрива се на маслени трохи и чак след това се добавя водата, за да се замеси. После се прибира за половин час в хладилника, за да стегне. Не забравяйте да го увиете в найлонов плик или фолио за свежо съхранение, защото в противен случай ще хване коричка.

А докато го чакаме да се стегне, правим плънката. За нея се запържват чесън, лук и рендосан джинджифил в тиган. Добавя се нарязано на ситно прясно зеле (същата рецепта съществува и с кисело зеле) и се готви до леко карамелизиране. После махаме от котлона, добавяме каймата и сос Хойсин и разбъркваме хубаво.

Охладеното тесто се разточва на кора, а от нея с ринг или чаша се изрязват кръгове. Пълнят се с каймата и се запечатват - първо с вода, а след това и със зъбците на вилица. Пържат се на маслена баня до позлатяване. Ако не желаете да пържите, можете да ги изпечете в тава, застлана с хартия за печене. Гответе около 25 минути на 180 градуса, като можете да надупчите с вилица горната кора и да я намажете с разбит жълтък. Така е по-здравословно, но пък пържените емпанади са далеч по-вкусни. Можете да ги поднесете със сос за потапяне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта