Ирландски овчарски пай
Кълцано овнешко месо с картофено пюре.
Необходими продукти:
- 450 г наситнено агнешко
- 1 с.л. зехтин
- 1 консерва грах - сварен
- 2 средни глави лук, нарязан
- 100 г моркови, нарязани
- 1 ч.л. мащерка
- 1 с.л. магданоз, нарязан
- 1 с.л. брашно
- 300 мл телешки бульон
- 1 с.л. доматено пюре
- сол и черен пипер на вкус
- 900 г картофи, обелени
- 50 г масло
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио в тигана и запържете лука за 5 мин.
2. Прибавете моркова и грахта. Пържете още 5 мин.
3. Отстранете зеленчуците от тигана.
4. В същия тиган изпържете агнешкото. Прибавете сол и черен пипер.
5. Върнете зеленчуците обратно.
6. Прибавете мащерката и магданоза. Добавете брашното и бъркайте.
7. Постепенно прибавете телешкия бульон в сместа.
8. Прибавете доматеното пюре и намалете огъня. Оставете да се готви 30 мин.
9. Сварете в тенджера картофите за 25 мин. и поръсете със сол.
10. Когато картофите са готови, оцедете водата.
11. Прибавете масло и намачкайте хубаво картофите.
12. Поставете месото и зеленчуковата смес в тиган за печене.
13. Разстелете картофеното пюре отгоре.
14. Печете 25 мин. докато се получи златиста коричка отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ