Регистрация

Индийска супа с пилешко, леща и ябълки



Индийска супа с пилешко, леща и ябълки
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1924

Супа Малигатони с кокосов аромат, индийски вкус, леща, плодове и печено пилешко месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.02.2017

В кухнята се готви една много нестандартна за българския вкус супа. Първо започваме със запържването на моркови, чесън лук и ябълки, които овкусяваме с индийски подправки. После се добавя леща и пилешки бульон, а след това и домати от консерва. Сипваме и лъжичка кокосово мляко и оставяме кърито, куркумата, джинджифилът, мащерката, канелата и кардамонът да се смесят с кокосовия дъх. През това време запичаме месо от пилешки бутчета на тиган и го нарязваме на парчета. Щом зрънцата леща се разварят, пасираме част от супата и връщаме пюрето, което служи за естествен сгъстител на соса. Накрая добавяме и мръвката, оставяме да къкри още 5 минути и супата е готова за сервиране.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта