Регистрация

Импровизаторски чийзкейк с яйчен крем



Импровизаторски чийзкейк с яйчен крем
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2122

Домашен чийзкейк с ядки и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Различен и вкусен домашен чийзкейк с плодове и желирана коричка показва влогърката Диди в канала си didiskitchen, като не претендира за оригиналност на рецептата, а по-скоро залага на вкусния краен резултат с ефектна визия. Затова хем се действа по сладкарските стандарти, хем се добавя и нотка авторство. А всеки може да импровизира както с вида на бисквитите, ядките и количеството масло в блата, така и с плодовете за топинга. Въпрос на вкус, идеи и реализация е да получите желания от ваш сладкиш, който гордо ще можете да наречете торта.

Първо се прави основата като в блендер се смилат бисквити и към тях се добавят ядки и масло. С тези трохи се оформя основа и борд на сладкиша, като е пожелателно да го направите в тава с регулиращи се стени и махащо се дъно. После се приготвя крема от разбити със захар яйца, в които се добавя сирене рикота (или крем сирене) и заквасена сметана. С крема се залива основата и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45 минути. Във видеото ще проследите каква трябва да е консистенцията на крема при изваждане.

След охлаждане на сладкиша можете да украсите по желание с цели ягоди или други плодове, заляти със сладкарско желе или директно да разбиете домашно сладко със желатин. Оставете в хладилник да се стегне хубаво, а след това се порадвайте на сладкарския си шедьовър, като го споделите със семейството и приятели.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта