Регистрация

Имамбаялдъ - турско ястие с патладжани



Имамбаялдъ - турско ястие с патладжани
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 6306

Пържени патладжани с мента, лук и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.08.2016

Имамбаялдъ е турска рецепта за пържени лодки от патладжани, като в превод името означава имамът припадна. А защо е припаднал - можете да разберете във видеото, което представя вкусен начин да си направим кошнички от патладжани на тиган с плънка от домати и лук, овкусени с чесън и мента. На финала ястието се залива със сос от зехтин, захар и лимонов сок и се поръсва с наситнен пресен магданоз. Това е веганска храна без никакви животински продукти.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта