Регистрация

Изкусителни домашни банички от бутертесто



Изкусителни домашни банички от бутертесто
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1719

Сладки и солени изделия от бутер тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Баничките с многолистно тесто са красиви и неустоимо вкусни, но бутер тестото, което се среща в хранителната верига често е с хидрогенирани мазнини, затова мнозина го отбягват. Все пак вече на пазара се намира с масло или маргарин, като цената е по-висока, но пък няма да го хапвате всеки ден. А ако сте решили да се изглезите с този продукт, ето пет предложения на Tasty какво може да се сготви с бутер тесто.

Първо виждаме вариант на телешко Уелингтън, но с парче риба. В солената рибена баница се добавя и сос от спанак и сирена, а ястието е идеално основно. Ако сте по-чевръсти в пръстите, можете да опитате мини цветлетата с плодова плънка. След като лъжичка от любимия мармалад се завие в тестото, то се оплита. Как - гледайте във видеото. Ако искате соленичко - опитайте и варианта на кошнички от бутер тесто с плънка от бекон, жълто сирене, задушени чушки и яйце - приготвя се малко по-бавничко, но пак ще имате храна след по-малко от час. При това с много елегантна визия.

Печени ябълки в бутер тесто - ето как да направите изискани щруделчета. Ябълките се разделят на половинки, обелват и почистват. Всяка половинка се поставя върху парче бутер тесто, маже се със смес от канела и захар и се захлупва с набързо нарязана решетка от бутер тесто. Остава само да се изпече. От бутер тесто може да се направят и бързи домашни пици, като една опаковка стига за три порции. Просто режете на правоъгълници, половината от тях мажете с доматен сос, слагате колбас и рендосано сирене и захлупвате с другата половина тестени правоъгълници. После прещипвате краищата с вилица и печете. Супер лесна домашна пица.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта