Регистрация

Идеалният щрудел с плодове и моцарела



Идеалният щрудел с плодове и моцарела
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 1477

Плодов сладкиш с готово тесто, ядки, мед и моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Уникален сладкиш, който хем е вид щрудел, хем прилича на пай откриваме във v-box7 каналът foodfactory. Десертът е с неустоима визия, защото представлява плетено тесто, от което надничат парчета ябълки, потопени в мед и сладко от круши, гарнирани със сушени плодове и ядки и захлупени от топлата завивка на размекната при печенето моцарела. Един идеален десерт, с който можете да посрещнете гости или да зарадвате семейството в почивния ден за закуска.

Ако не ви се занимава да си правите базово тесто за пица, просто си купете тесто от магазина, премесете го и го разточете върху удобна повърхност. Средата се намазва със сладко от круши, но ако в долапа нямате точно такова, можете да импровизирате с намиращото се под ръка. Отгоре се редят резени ябълка, като сорта не е от значение. Върху тях полягват кръгчета моцарела, но това далеч не е всичко. Следва да поръсите със сушени плодове по избор. Авторите на видеото използват боровинки, но можете да заложите на стафиди, годжи бери или пък нещо по-голямо като кайсии, смокини и сливи, които обаче ще трябва да наситните предварително. Върху плодовете се поръсват натрошени ядки, а отгоре се залива с мед. Аз лично бих добавила и няколко капки ром, които ще се вържат идеално.

Следва заплитането - лесно, но трябва да се види нагледно, затова си пуснете краткото видео. Можете по желание да намажете кората с разбит жълтък с малко вода, за да лъсне сладкишът. След това се пече на 190 градуса до позлатяване. А накрая се сервира - по желание поръсен с пудра захар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта